Västgötakuriren

Ditt stadsnät i Örebro kopplar upp dig mot omvärlden

Ditt stadsnät i Örebro kopplar upp dig mot omvärlden

När du ska skaffa en fiberuppkoppling behöver du ansluta dig till det stadsnät i Örebro som utgör en hubb för stadens internetuppkopplingar. Nedan förklarar vi vad ett stadsnät egentligen är för något samt i korthet hur det fungerar. Därefter går vi även in vad du bör tänka på när du väljer mellan olika internetleverantörer!

Vad är ett stadsnät och hur fungerar det?

Ett stadsnät är helt enkelt ett bredbandsnät som är geografiskt begränsat till ett visst område. Ofta rör det sig om en viss stad eller kommun. Tanken bakom dessa när är att de ska vara operatörsneutrala. De invånare som är uppkopplade mot nätet ska själva kunna välja internetleverantör utifrån ett antal tillgängliga alternativ.

Några exempel på de internetleverantörer som du kan välja mellan är:

  • Ownit
  • Telenor
  • Tele2
  • Boxer
  • Bahnhof
  • Bredband2

För att få en helt rättvisande bild över vilka leverantörer som är tillgängliga i ditt stadsnät i Örebro bör du besöka stadsnätets webbplats.

Att tänka på när du väljer internetleverantör via ditt stadsnät i Örebro

Det är inte alltid en smal sak att välja internetleverantör. Det finns mängder av leverantörer att välja mellan och de erbjuder allesammans liknande tjänster till sina kunder. Därför kan det vara svårt att hitta den rätta leverantören för just dig. Du vill ju trots allt bara kunna koppla upp dig och surfa på nätet. Men oroa dig inte – nedan tipsar vi om vad du bör hålla utkik efter när du gör ditt val!

När du väljer internetleverantör bör du framför allt väga in dessa faktorer:

  • Pris. Priset för den tjänst som du köper är förstås en relevant faktor. Med det sagt behöver det inte alltid vara den billigaste tjänsten som är den bästa eller mest relevanta. Men om du har en tajt budget kan det vara värt att börja med att kika på de lite billigare alternativen. Till syvende och sist handlar det dock ofta om att få så mycket värde för pengarna som möjligt.
  • Hastighet. Du vill ju att din uppkoppling mot internet ska vara så snabb som möjligt. Därför är hastigheten den enskilt viktigaste faktorn utöver priset!