Västgötakuriren

Få jobb som läkare – via bemanningsföretag

Få jobb som läkare – via bemanningsföretag

Är du som läkare på jakt efter ett nytt och spännande jobb? I så fall ett alternativ vara att söka in hos ett bemanningsföretag. Det ger både flexibilitet och frihet, oavsett som du vill arbeta heltid, deltid eller kanske bara ta några extra pass här och där. Läs mer om vårdbemanning och vilka fördelar som finns med det här.

Få jobb som läkare via bemanningsföretag

Att få ett jobb som läkare via ett bemanningsföretag innebär i praktiken att företaget hyr ut dig för olika typer av uppdrag. En del uppdrag är långa och andra korta, en del kan finnas i närheten av din bostadsort och andra långt ifrån. Kort och gott dyker uppdragen upp där det behövs fler läkare, till exempel där det saknas kompetens eller råder personalbrist.

Hyrläkare är även vanligt under tidskrävande rekryteringsprocesser, där luckor behöver fyllas till dess att allt är klart med en ny anställd. Att arbeta på detta sätt kan ge en nytändning och vara riktigt spännande för den som har tröttnat på sitt nuvarande arbete.

Fördelarna med vårdbemanning

Det finns flera fördelar med att söka jobb som läkare hos ett bemanningsföretag – inte minst det faktum att det ofta är bättre betalt. Många upplever till och med att lönen bli så pass mycket bättre att en heltid inte längre är nödvändig. Kort och gott går det att arbeta mindre men samtidigt tjäna mer.

Andra fördelar med att arbeta som läkare inom vårdbemanning är:

  • Stora valmöjligheter – En av dom stora fördelarna med att arbeta hos ett bemanningsföretag är att det ger stora valmöjligheter, på flera olika sätt. Det går att välja själv hur mycket eller lite du vill jobba, på vilka platser och så vidare. För den som är sugen på ett spännande äventyr finns även möjligheten att jobba som hyrläkare även i Norge och genom ett bemanningsföretag går det att få hjälp med hela den processen.
  • Stöd från arbetsgivaren – Som anställd hos ett bemanningsföretag är det vanligt att ha en personlig kontakt, som dels kan ge råd och stöttning, dels hjälpa till att hitta lämpliga uppdrag utifrån dom krav och önskemål som finns från dig.
  • Möjlighet till kompetensutveckling – en del bemanningsföretag erbjuder dom anställda utbildningar med jämna mellanrum, vilket kan ge sig som läkare en bredare kompetens.