Västgötakuriren

Prissänkningar bland nybyggen

Prissänkningar bland nybyggen

Prissänkningar bland nybyggen

Antalet nyproducerade lägenheter med sänkta priser är rekordstort. Hela åtta procent av nybyggena har fått ett nytt, lägre pris. I Stockholm är motsvarande siffra 16 procent. Som det ser ut i dagsläget kommer trycket på priserna att hålla i sig.

Enligt analytiker ska detta ses som en reaktion på att priserna varit för höga. Byggbolagen har kunnat ta ut ett premiumpris på nyproducerade lägenheter. Det går inte längre. Det finns förvisso en stor efterfrågan på bostäder, men de bostäder som byggts har varit för dyra. Det har lett till ett överutbud av lägenheter i lyxsegmentet.

Bostäder är köparens marknad

Ingen vågar sia om när priserna för de dyraste lägenheterna nått botten. Just nu råder köparnas marknad inom detta segment av bostadsmarknaden. Den som letar efter bostad har nu ett större utbud att välja bland och har chans att hitta en lägenhet till ett bättre pris jämfört med för inte allt för länge sedan då köparna fick kämpa för att få en lägenhet.

Experternas råd är att inte ha bråttom. Man bör jämföra utbudet noga och se till att få rätt pris på den nybyggda lägenheten. Fastighetsbolagen har svårt att få lägenheterna sålda inom rimlig tid och det ger ett gott förhandlingsläge för den som vill köpa en ny lägenhet.